Makový kynutý závin (Backcreme MXI)
Makový kynutý závin (Backcreme MXI)
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto: | 100 % | Pšeničná mouka spec. |
20 % | Backcreme MXI | |
8 % | Zeelandia margarín-pekařský | |
8 % | Cukr | |
6 % | Droždí | |
5 % | Vaječná melanž pekařská | |
45 % | Voda | |
Náplň: | 100 % | Maková náplň vařená |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu, 5 min. rychle
Teplota těsta: 28 °C
Hmotnost navážky: 250 g těsta, 260 g náplně
Čas odpočinku těsta: 15 min.
Tvarování a dekorování: Do tvaru malé rolády plněné náplní, splést tři prameny do tvaru copu, před pečením mašlovat. Po upečení přetřít fondánem a sypat mandlovými lupínky.
Čas kynutí těsta: 30-60 min.
Doba a teplota pečení: 190°C, 25-30 min.
Products
Pekařský margarín
Margarín vhodný pro výrobu jemných kynutých těst, šlehaných a třených hmot. Je vláčný, poddajný, má vysokou stabilitu a vaznost.
Maková náplň vařená
Vařená maková náplň k přímému použití vyrobená z českého máku. Vhodná pro širokou škálu pekařských i cukrářských výrobků. Díky vysokému podílu máku ji lze "naředit" vodou a strouhankou. Dodávána v různých baleních vč. trezírovacích sáčků, které umožňují okamžitou a pohodlnou aplikaci.
Backcreme MXI
Univerzální pastovitá směs pro jemné pečivo včetně koblih, nahrazuje tuk, ovlivňuje objem, stabilitu i senzorické vlastnosti výrobků, zajišťuje dobrou trvanlivost.