Pekařské receptury Pekařské receptury

Máslový mazanec

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 100 % pšeničná mouka spec.
20 % Silky Delicate
15 % Debic máslo tradiční
15 % rozinky
10 % cukr krupice
9 % droždí
7 % Vaječná melanž
40 % voda
Dekorace 1 100 % Vaječná melanž pekařská
Dekorace 2 100 % mandle (plátky)

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 29°C

Čas odpočinku těsta: 30 min.

Hmotnost navážky: 400 g

Tvarování a dekorování: Do tvaru mazance.

Čas kynutí těsta: 45-60 min.

Doba a teplota pečení:

I. 200°C, bez páry, otevřený tah, 8 min.

II. 180°C, bez páry, otevřený tah, 20 min.

Máslový mazanec