Pekařské receptury Pekařské receptury

Mazanec Sonnen Müsli

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 100 % pšeničná mouka spec.
40 % Silkgrain Sonnen Müsli
20 % rozinky
20 % Silky Delicate
12 % ZeLa Delikatess
8 % droždí
35 % voda
Dekorace 40 % ovesné vločky
40 % dýňové semínko
20 % Vaječná melanž tekutá

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu, 5 min. rychle

Nejprve kompletně vyhněteme těsto, 1 min. před koncem vmícháme rozinky na pomalý chod stroje.

Teplota těsta (°C): 28

Čas odpočinku těsta (min.): 30

Tvarování a dekorování: Těsto vyválíme do tvaru bochánku a vložíme zámkem dolu na plech s pečícím papírem. Necháme vykynout. Po nakynutí namašlujeme vejci a posypeme, případně můžeme střihnout nůžkami křížek do středu.

Čas kynutí těsta (min.): 60

Doba a teplota pečení:

I. 190°C, bez páry, zavřený tah, 28 min.

II. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2 min.

Mazanec Sonnen Müsli

Products

Silkgrain Sonnen Müsli

Zápara ze směsi měkkých zrn stabilizovaná ovesným kvasem a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Je vhodná jak na slané, tak i sladké aplikace. Kromě klasického použití u vícezrnných chlebů a pečiva lze používat i na pečivo jemné. Připravena k okamžitému použití.

Silkgrain Sonnen Müsli

Zápara ze směsi měkkých zrn stabilizovaná ovesným kvasem a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Je vhodná jak na slané, tak i sladké aplikace. Kromě klasického použití u vícezrnných chlebů a pečiva lze používat i na pečivo jemné. Připravena k okamžitému použití.