Moravské koláče stříhané
Moravské koláče stříhané
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto | 100 | % | pšeničná mouka spec. |
10 | % | Korent Europe | |
10 | % | ZeLa Delikatess | |
10 | % | cukr | |
7 | % | droždí | |
1,7 | % | sůl | |
60 | % | voda | |
Náplň | 50 | % | Tvarohová náplň Standard |
50 | % | Maková náplň vařená | |
Dekorace 1 | 100 | % | Vaječná melanž pekařská |
Dekorace 2 | 100 | % | rozinky |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu + 5 min. rychle
Teplota těsta: 29°C
Navážka těsta. 20 g těsto, 15 g náplň, 3 g dekorace1, 4 g dekorace2
Čas odpočinku těsta: 30 min.
Tvarování a dekorování: Těsto po navážení stočíme do bochánku a necháme 30 min. odpočinout. Nadělíme na dělicím stroji a následně necháme proválet na rohlíkovém stroji na placky. Naplníme připravenou náplní a zabalíme do bochánku, který odsadíme na plech a necháme nakynout. Po nakynutí narazíme, kraje nastříhneme, vytvarujeme do kytičky a namašlujeme. Do naraženého důlku plníme náplň.
Čas kynutí těsta: 45 - 60 min.
Doba a teplota pečení: 230°C, bez páry, otevřený tah, 8 min.
Products
Korent Europe
Směs pro výrobu jemného pečiva. Velký objem, netradiční vůně, chuť a barva, dobrá trvanlivost. Velmi široké použití (vánočky, záviny, plundry aj.).