Pekařské receptury Pekařské receptury

Podmáslový cop

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% Pšeničná mouka hl. T-530
17.5% cukr
1.2% sůl
8% droždí čerstvé
11,2% olej
10% Podmáslový ferment
1,2% Silky CL
35% voda

Příprava


Míchání: 4 min. pomalu + 6 min. rychle
Teplota těsta: 28 °C
Čas odpočinku těsta: 20 min.
Tvarování a dekorování: Spleteme ze tří pramenů (3 x 180g), po nakynutí dekorujeme melanží.
Čas kynutí těsta: 50 - 60 min.
Doba a teplota pečení:
I. 180°C, bez páry, zavřený tah 1 min.
II. 175°C, bez páry, zavřený tah, 24 min.

Podmáslový cop

Products

Podmáslový ferment

Fermentovaný výrobek, který díky podmáslí dodává výrobkům plnou mléčnou chuť, nadýchanou texturu a jemnou vůni. Další složky významně podporují vláčnost. Skvěle se hodí pro slané i sladké aplikace: Od copů a vánoček přes briošky až po hamburgerové žemle.