Sladké bulky plněné pudinkovým krémem
Sladké bulky plněné pudinkovým krémem
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto | 100 | % | pšeničná mouka spec. |
20 | % | Silky Delicate | |
10 | % | olej | |
8 | % | cukr | |
8 | % | droždí | |
5 | % | Vaječná melanž | |
40 | % | voda | |
Náplň | 33 | % | Topcream |
100 | % | voda | |
Dekorace | 100 | % | Roll Decor potahovací |
Paletta Cold Neutral |
Příprava
Těsto:
Míchání: 4 minuty pomalu, 5 minut rychle
Teplota těsta: 28 °C
Čas odpočinku těsta: 28 min.
Hmotnost navážky: 60 g
Čas kynutí těsta: 45-60 min.
Doba a teplota pečení: 230°C, bez páry, otevřený tah, 8 min.
Náplň: Do Topcreamu vlijeme za stálého míchání metlou celé množství vody, vymícháme do hladka (cca 2 minuty) a necháme 10 minut odstát. Poté šleháme cca 10-15 minut.
Dekorace: Roll Decor tence vyválíme, vykrojíme kolečko a pomocí Paletty Cold Neutral přilepíme na povrch bulky.
Kompletace: Vychladlou bulku prokrojíme, naplníme Topcreamem a dekorujeme pecičkami čokolády.
Navážky na 1 ks: těsto 60 g, náplň 65 g, Roll Decor 20 g.
Products
Roll Decor potahovací
Speciální hmota pro potahování cukrářských výrobků. S Roll Decorem se dobře pracuje, protože je plastický, snadno se rozvaluje a při potahování nepraská. Snese i vlhké prostředí lednice, z výrobku neslézá. Díky své sněhobílé barvě se hodí i na svatební dorty. Přibarvením docílíme krásných sytých barev.
Topcream
Luxusní výrobek z řady našich kaltkrémů. Jeho jemnou a velmi lahodnou chuť mu dodává mléko a sušený kokosový tuk. Jeho chuť i barva jsou přirozené. Topcream je cukrářský delikátní krém, z kterého vyrobíte úžasný sametový bavorský i klasický žloutkový krém. Vyniká rovněž výbornou stabilitou. Je vhodný i na zamrazení. S jeho pomocí vytvoříte krásnou, ostrou konturu.
Silky Delicate
Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.