Pekařské receptury Pekařské receptury

Stříhaný koláč

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
7% Droždí čerstvé
60% voda
10% cukr krupice
10% Korent Europe
10% Debic máslo tradiční
1,7% sůl jedlá
Náplň 50% Tvarohová náplň standard
50% Maková náplň vařená
Dekorace 100% Vaječná melanž pekařská
100% rozinky

Příprava

Míchání (min.): 4 pomalu + 5 rychle

Teplota těsta (°C): 29

Čas odpočinku těsta (min.): 30

Tvarování a dekorování: Těsto po navážení stočíme do bochánku a necháme 30 min. odpočinout. Nadělíme na dělícím stroji a následně necháme proválet na rohlíkovacím stroji na placky. Naplníme připravenou náplní a zabalíme do bochánku, který odsadíme na plech a necháme nakynout. Po nakynutí narazíme, kraje nastřihneme, vytvarujeme do kytičky a namašlujeme. Do naraženého důlku plníme náplň.

Čas kynutí těsta (min.): 45 - 60

Doba a teplota pečení:

230°C, bez páry, otevřený tah, 8 minut.

Stříhaný koláč