Pekařské receptury Pekařské receptury

Twister s ořechy

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
16% cukr krystal
16% Zeelandia margarín pekařský
9% droždí čerstvé
8% pomerančová kůra kandovaná
6,5% Vaječná melanž pekařská
1,6% sůl jedlá
1,2% Silky CL
42% voda
Náplň 50% Vlašskoořechová náplň instantní
18% cukr krupice
32% voda
Dekorace 100% Veječná melanž

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu + 5 min. rychle
Teplota těsta (°C): 29
Čas odpočinku těsta (min.): 15
Tvarování a dekorování: Těsto rozdělíme na kusy o váze 300 g. Necháme 10 minut
zrát. Těstové kusy rozválíme na plát o výšce 3 mm, a rozměrech 20×30 cm. Potřeme
rovnoměrně ořechovou náplní. Plát stočíme v závin po kratší straně tak, aby nám
vzniklo více vinutí. Závin podélně rozřízneme. Obě poloviny na kraji stlačením
spojíme a propleteme tak, aby byl řez viditelný nahoře. Celý pletenec vložíme
do formy a necháme kynout. Po upečení můžeme dozdobit například karamelovou Mifi a hrubou solí.

Čas kynutí těsta (min): 50
Doba a teplota pečení:
170°C, bez páry, otevřený tah, 35 min.

Twister s ořechy

Products

Vlašskoořechová náplň instantní

Suchá směs pro přípravu vlašskoořechové náplně, která neobsahuje přidaný cukr. Kromě variability sladkosti náplně, je její předností termostabilita. Obsahuje 28% hrubě mletých vlašských ořechů. Je vhodná na linku i pro ruční zpracování.