Pekařské receptury Pekařské receptury

Vánoční hvězda

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
17% cukr krupice
9% droždí čerstvé
9% olej řepkový
5% Silky Max
1,4% sůl jedlá
43% voda
Dekorace 100% Vaječná melanž pekařská

Příprava

Příprava

Míchání:  4 min. pomalu + 5 min. rychle                        

Teplota těsta:  29 °C                          

Čas odpočinku těsta:   15 min.                          

Tvarování a dekorování: Po nakynutí narazíme raznicí hvězda. Potíráme vaječnou melanží nebo máslem. 

Čas kynutí těsta:  45 - 60 min.               

Doba a teplota pečení:
I.  210°C, bez páry, zavřený tah, 15 min.

Vánoční hvězda

Products

Silky Max

Přípravek pro výrobu jemného kynutého pečiva s vanilkovou příchutí a vůní. Obsahuje unikátní kombinaci enzymů pro delší čerstvost a vláčnost. Vhodný pro čerstvé, balené i mražené jemné pečivo, pro ruční i průmyslové zpracování.