Pekařské receptury Pekařské receptury

Zajíci s podmáslovým fermentem

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
13% cukr krupice
10% olej řepkový
10% Podmáslový Ferment
9% droždí čerstvé
5% Silky Max
1,3% sůl jedlá
38% voda
Dekorace 1 100% Vaječná melanž pekařská
Dekorace 2 100% rozinky

Příprava

Míchání (min.): 4 pomalu + 5 rychle

Teplota těsta (°C): 29

Čas odpočinku těsta (min.): 15

Tvarování a dekorování: Připravíme si čtyři bulky. Na tělíčko použijeme těstový kus hmotnosti 60g a po odkynutí z něj uděláme rohlík, který svineme do tvaru jidáše. Z dalšího kusu o hmotnosti 20 g uděláme bulku-hlavičku a z dalšího kusu o 15g ouška, která po nakynutí stříhneme. Z posledního 15g kusu uděláme malou bulku - ocásek. Vše potřeme před pečením vaječnou melanží.

Čas kynutí těsta (min.): 45 - 60

Doba a teplota pečení:

210°C, bez páry - zavřený tah, 13 minut

Zajíci s podmáslovým fermentem