

Zajíci s podmáslovým fermentem
Zajíci s podmáslovým fermentem
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
13% | cukr krupice | |
10% | olej řepkový | |
10% | Podmáslový Ferment | |
9% | droždí čerstvé | |
5% | Silky Max | |
1,3% | sůl jedlá | |
38% | voda | |
Dekorace 1 | 100% | Vaječná melanž pekařská |
Dekorace 2 | 100% | rozinky |
Příprava
Míchání (min.): 4 pomalu + 5 rychle
Teplota těsta (°C): 29
Čas odpočinku těsta (min.): 15
Tvarování a dekorování: Připravíme si čtyři bulky. Na tělíčko použijeme těstový kus hmotnosti 60g a po odkynutí z něj uděláme rohlík, který svineme do tvaru jidáše. Z dalšího kusu o hmotnosti 20 g uděláme bulku-hlavičku a z dalšího kusu o 15g ouška, která po nakynutí stříhneme. Z posledního 15g kusu uděláme malou bulku - ocásek. Vše potřeme před pečením vaječnou melanží.
Čas kynutí těsta (min.): 45 - 60
Doba a teplota pečení:
210°C, bez páry - zavřený tah, 13 minut
