Croissant
Croissant
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
100 % | Pšeničná mouka spec. |
15 % | Nordix croissant 15 |
5 % | droždí |
5 % | cukr |
1,5 % | sůl |
55 % | voda |
42 % | Debic máslo Croissant |
Příprava
Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle
Teplota těsta: 24 °C
Hmotnost navážky: 45 g
Čas odpočinku těsta: 5 min.
Tvarování a dekorování: Prokládat 3x3x3 (po druhé i třetí laminaci nechat 30 min. odležet v chladu). Finální lemu těsta rozválet na 3 mm. Vykrájet trojúhelníky, potřít vodou a stočit. Po nakynutí případně potírat vaječnou melanží.
Čas kynutí těsta: 50-60 min.
Doba a teplota pečení:
I. 210°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 9 min.
III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2-4 min.
Products
Tažný margarín
Margarín ve formě plátů pro listová a plundrová těsta. Je poddajný, snadno se zpracovává i při ručním rozvalování těsta. Výrobky z něj mají optimální objem, jemné listování a výbornou chuť.
Máslo na provalování
Máslo v plátech speciálně vyvinuté pro přípravu laminovaných těst. Elastické, snadno zpracovatelné, s příjemnou máslovou chutí a vůní.
Máslo na provalování
Máslo v plátech speciálně vyvinuté pro přípravu laminovaných těst. Elastické, snadno zpracovatelné, s příjemnou máslovou chutí a vůní.