Pekařské receptury Pekařské receptury

Plundrové pečivo (Nordix Croissant 15)

Receptura

Množství Výrobek
100 % Pšeničná mouka spec.
15 % Nordix Croissant 15
5 % Cukr
5 % Droždí
1,5 % Sůl
55 % Voda (studená)
42 % ZeLa Pastry

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 4 min. rychle

Teplota těsta: 24 °C

Čas odpočinku těsta: 10 min.

Tvarování a dekorování: Prokládat 3x3x3 s krátkou dobou odležení v chladu, po finálním rozválení na 3 mm rozdělit plát a tvarovat do požadovaného tvaru.

Čas kynutí těsta: 60 min.

Doba a teplota pečení:

I. 190°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.

III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

Plundrové pečivo (Nordix Croissant 15)

Products

Tažný margarín

Margarín ve formě plátů pro listová a plundrová těsta. Je poddajný, snadno se zpracovává i při ručním rozvalování těsta. Výrobky z něj mají optimální objem, jemné listování a výbornou chuť.

Nordix Croissant 15

Speciální přípravek k výrobě provalovaných těst. Je dokonalým řešením jak pro výrobu čerstvých croissantů a plunder, tak i pro zamražované a předkynuté výrobky. Zvyšuje stabilitu těsta během kynutí a toleranci při zamražování, výrobkům dodává vláčnost a prodlužuje jejich trvanlivost.