Plundrové pečivo (Nordix Croissant 15)
Plundrové pečivo (Nordix Croissant 15)
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
100 % | Pšeničná mouka spec. |
15 % | Nordix Croissant 15 |
5 % | Cukr |
5 % | Droždí |
1,5 % | Sůl |
55 % | Voda (studená) |
42 % | ZeLa Pastry |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu, 4 min. rychle
Teplota těsta: 24 °C
Čas odpočinku těsta: 10 min.
Tvarování a dekorování: Prokládat 3x3x3 s krátkou dobou odležení v chladu, po finálním rozválení na 3 mm rozdělit plát a tvarovat do požadovaného tvaru.
Čas kynutí těsta: 60 min.
Doba a teplota pečení:
I. 190°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.
III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
Products
Tažný margarín
Margarín ve formě plátů pro listová a plundrová těsta. Je poddajný, snadno se zpracovává i při ručním rozvalování těsta. Výrobky z něj mají optimální objem, jemné listování a výbornou chuť.
Nordix Croissant 15
Speciální přípravek k výrobě provalovaných těst. Je dokonalým řešením jak pro výrobu čerstvých croissantů a plunder, tak i pro zamražované a předkynuté výrobky. Zvyšuje stabilitu těsta během kynutí a toleranci při zamražování, výrobkům dodává vláčnost a prodlužuje jejich trvanlivost.