Pekařské receptury Pekařské receptury

Plundrové vícezrnné pečivo (SweetCorn)

Receptura

Množství Výrobek
100 % Pšeničná mouka spec.
30 % SweetCorn
8 % Cukr
5 % Vaječná melanž tekutá
5 % Droždí
1,5 % Sůl
50-55 % Voda (studená)
35 % ZeLa Pastry

Příprava

Míchání: 3 min. pomalu, 6 min. rychle

Teplota těsta: do 20°C

Čas odpočinku těsta: 10 min.

Tvarování a dekorování: Prokládat 3x4 s krátkou dobou odležení v chladu, po finálním rozválení na 3 mm rozdělit plát a natvarovat požadované výrobky. Místa spojů těsta potírat vodou, plnit náplněmi (makovou, ořechovou, gelovými náplněmi apod.).

Čas kynutí těsta: 30 min.

Doba a teplota pečení:

I. 220°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 220°C, bez páry, zavřený tah, 5 min.

III. 220°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

Pozn.: Pokud výrobek potíráme vejci, nezapařujeme.

Products

SweetCorn

Směs pro výrobu vícezrnného jemného pečiva. Obsahuje slunečnicová, lněná a sezamová semínka, ovesné i žitné vločky. Vhodnou náplní jsou hrušková nebo švestková povidla.

SweetCorn

Směs pro výrobu vícezrnného jemného pečiva. Obsahuje slunečnicová, lněná a sezamová semínka, ovesné i žitné vločky. Vhodnou náplní jsou hrušková nebo švestková povidla.