Pekařské receptury Pekařské receptury

Plundrový chlebíček

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
15% Nordix croissant 15
5% cukr krystal
7% droždí čerstvé
1,5% sůl jedlá
55% voda
42% Debic máslo Croissant

Příprava

Míchání: 3 minuty pomalu a 5 minut rychle
Teplota těsta:
 24°C
Čas odpočinku těsta: 5 minut
Tvarování a dekorování: Provalovat systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí laminací nechat těsto 20 min. v chladu 
odležet. Finální lemu rozválet na výšku 1 cm. Těstový kus lemou navrch stočíme do vlnovky do forem na biskupský chlebíček. Po nakynutí mašlujeme melanží. Po upečení můžeme natřít Palettou.
Čas kynutí těsta: 50-60 minut
Doba a teplota pečení: 
I.    210°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 minut
II.   190°C, bez páry, zavřený tah, 8 minut
III.  180°C, bez páry, otevřený tah, 20 minut

Plundrový chlebíček