Plundrový chlebíček
Plundrový chlebíček
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
15% | Nordix croissant 15 | |
5% | cukr krystal | |
7% | droždí čerstvé | |
1,5% | sůl jedlá | |
55% | voda | |
42% | Debic máslo Croissant |
Příprava
Míchání: 3 minuty pomalu a 5 minut rychle
Teplota těsta: 24°C
Čas odpočinku těsta: 5 minut
Tvarování a dekorování: Provalovat systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí laminací nechat těsto 20 min. v chladu
odležet. Finální lemu rozválet na výšku 1 cm. Těstový kus lemou navrch stočíme do vlnovky do forem na biskupský chlebíček. Po nakynutí mašlujeme melanží. Po upečení můžeme natřít Palettou.
Čas kynutí těsta: 50-60 minut
Doba a teplota pečení:
I. 210°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 minut
II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 8 minut
III. 180°C, bez páry, otevřený tah, 20 minut