

Plundrový ořechový rohlíček
Plundrový ořechový rohlíček
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
12% | Nordix Croissant 15 | |
6,5% | doždí čerstvé | |
4% | cukr krupice | |
1,2% | sůl jedlá | |
38% | voda | |
39% | Zela Pastry Plates | |
Náplň | 50% | Vlašskoořechová náplň instantní |
18% | cukr krupice | |
32% | voda | |
Dekorace 1 | 65% | Paletta neutral |
35% | voda | |
Dekorace 2 | 50% | Poleva Extra tmavá |
50% | ořechy lískové |
Příprava
Míchání: 3 min. pomalu + 5 min. rychle
Teplota těsta (°C): 24
Čas odpočinku těsta (min.): 5
Tvarování a dekorování: Těsto proválíme systémem 3×3×3 na 4 mm. Mezi druhou
a třetí laminací necháme těsto 20 min. v chladu odležet. Těsto rozdělíme na dva díly.
První díl rozválíme na finální lemu o výšce 4 mm. Druhý díl rozválíme na finální lemu
o výšce 20 mm, z něj nařežeme proužky o šířce 5 mm. Tyto proužky naskládáme
kolmo na první díl těsta. Takto připravené díly otočíme o 90 stupňů a rozválíme
na finální lemu o výšce 2,1mm. Rozválený plát otočíme kresbou dolů a po podélné
straně rozřežeme na obdélníky 10×15cm. Doprostřed každého dílu plníme ořechovou
náplní, přehneme oba kraje do středu a osazujeme zámkem na plech. Po vychladnutí přetřeme rohlíček Palettou Neutral s vodou rozehřátou na 80 stupňů a necháme zaschnout. Na závěr polijeme kraj rohlíčku polevou extra tmavou a posypeme kraj sekanými ořechy.
Čas kynutí těsta (min): 50-60
Doba a teplota pečení:
I. 210°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 min.
II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 9 min.
III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2-4 min.

Products
Vlašskoořechová náplň instantní
Suchá směs pro přípravu vlašskoořechové náplně, která neobsahuje přidaný cukr. Kromě variability sladkosti náplně, je její předností termostabilita. Obsahuje 28% hrubě mletých vlašských ořechů. Je vhodná na linku i pro ruční zpracování.