Překládaný koláč s tvarohem a meruňkou
Překládaný koláč s tvarohem a meruňkou
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
15% | Nordix croissant 15 | |
7% | droždí čerstvé | |
5% | cukr krupice | |
1,5% | sůl jedlá | |
48% | voda | |
42% | Debic máslo Croissant | |
Náplň 1 | 60% | Tvarohová náplň Standard |
Náplň 2 | 40% | Frugella Meruňka |
Dekorace | 100% | Scaldis |
Příprava
Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle
Teplota těsta: 24°C
Čas odpočinku těsta (min.): 5
Tvarování a dekorování:
Těsto proválíme systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí laminací necháme těsto 20 min. v chladu odležet. Finální lemu rozválíme na výšku 3 mm. Vykrájíme tvar čtverce 8x8cm. Naplníme tvarohovou náplní a přeložíme cípy do středu. Na cípy uprostřed přijde ovocná náplň. Rozehřejeme Scaldis a špičkou dekorujeme.
Čas kynutí těsta (min.): 50-60
Doba a teplota pečení:
I. 210°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 min.
II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 9 min.
III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2- 4 min.