Pekařské receptury Pekařské receptury

Překládaný koláč s tvarohem a meruňkou

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
15% Nordix croissant 15
7% droždí čerstvé
5% cukr krupice
1,5% sůl jedlá
48% voda
42% Debic máslo Croissant
Náplň 1 60% Tvarohová náplň Standard
Náplň 2 40% Frugella Meruňka
Dekorace 100% Scaldis

Příprava

Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 24°C

Čas odpočinku těsta (min.): 5

Tvarování a dekorování:
Těsto proválíme systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí laminací necháme těsto 20 min. v chladu odležet. Finální lemu rozválíme na výšku 3 mm. Vykrájíme tvar čtverce  8x8cm. Naplníme tvarohovou náplní a přeložíme cípy do středu. Na cípy uprostřed přijde ovocná náplň. Rozehřejeme Scaldis a špičkou dekorujeme.

Čas kynutí těsta (min.): 50-60

Doba a teplota pečení:
I. 210°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 min.
II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 9 min.
III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2- 4 min.

Překládaný koláč s tvarohem a meruňkou