Pekařské receptury Pekařské receptury

Smažené ovocné taštičky

Receptura

Množství Výrobek
100 % Pšeničná mouka spec.
10 % Vaječná melanž pekařská
10 % ZeLa Delikatess
5 % Cukr
1 % Ocet
1 % Sůl
30 % Voda (studená)
20 % ZeLa Pastry

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 6 min. rychle

Teplota těsta: 22°C

Čas odpočinku těsta: 10 min. v chladu

Tvarování a dekorování: Prokládat 3x4x3x4 s krátkou dobou odležení v chladu, po finálním rozválení na 1 mm rozdělit plát, nařezat čtverce o rozměru 11x11 cm. Na 40 g těsta použijeme 40 g náplně Frutafill, místa spojů těsta potírat vejci, čtverec podélně přeloži a okraje přitlačit. Po usmažení dekorujeme ve skořicovém nebo vanilkovém cukru.

Doba a teplota smažení:

I. 175°C, 2,5 min.

II. 175°C, 3 min.

III. 175°C, 1,5 min.

Smažené ovocné taštičky

Products

Vaječná melanž pekařská

Pasterovaná tekutá vaječná melanž vhodná na mašlování, do pekařských těst i pro gastronomickou výrobu, s prodlouženou trvanlivostí.

Tažný margarín

Margarín ve formě plátů pro listová a plundrová těsta. Je poddajný, snadno se zpracovává i při ručním rozvalování těsta. Výrobky z něj mají optimální objem, jemné listování a výbornou chuť.

Vaječná melanž pekařská

Pasterovaná tekutá vaječná melanž vhodná na mašlování, do pekařských těst i pro gastronomickou výrobu, s prodlouženou trvanlivostí.