Pekařské receptury Pekařské receptury

Valentýnské srdce

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
20% Silky Delicate
10% Zela Delikatess
7% cukr krupice
5% Vaječná melanž
8% droždí čerstvé
45% voda
Náplň 100% Hrušková povidla s jablky
Dekorace 90% Fondán bílý
10% voda

Příprava

Míchání: 4 minuty pomalu, 5 minut rychle                        

Teplota těsta:  28 °C                         

Čas odpočinku těsta: 28  minut                     

Tvarování a dekorování: Rozválet lemu těsta na výšku 3 mm, šíře 30 cm. Rovnoměrně rozetřít hrušková povidla a svinout do závinu. Sekat na délku 20 cm. Závin v polovině rozříznout, ovšem konce nedořezávat a vytvarovat do tvaru srdce. Po upečení srdcí připravíme dekoraci. Vodu rozehřejeme na 40°C a fondán v ní rozpustíme. Pak naplníme špičku a srdíčka s ní poléváme.

Čas kynutí těsta:  45 - 60 minut               

Doba a teplota pečení:  230°C, bez páry - otevřený tah, 8 minut 

Valentýnské srdce