

Valentýnské srdce
Valentýnské srdce
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
20% | Silky Delicate | |
10% | Zela Delikatess | |
7% | cukr krupice | |
5% | Vaječná melanž | |
8% | droždí čerstvé | |
45% | voda | |
Náplň | 100% | Hrušková povidla s jablky |
Dekorace | 90% | Fondán bílý |
10% | voda |
Příprava
Míchání: 4 minuty pomalu, 5 minut rychle
Teplota těsta: 28 °C
Čas odpočinku těsta: 28 minut
Tvarování a dekorování: Rozválet lemu těsta na výšku 3 mm, šíře 30 cm. Rovnoměrně rozetřít hrušková povidla a svinout do závinu. Sekat na délku 20 cm. Závin v polovině rozříznout, ovšem konce nedořezávat a vytvarovat do tvaru srdce. Po upečení srdcí připravíme dekoraci. Vodu rozehřejeme na 40°C a fondán v ní rozpustíme. Pak naplníme špičku a srdíčka s ní poléváme.
Čas kynutí těsta: 45 - 60 minut
Doba a teplota pečení: 230°C, bez páry - otevřený tah, 8 minut
