Pekařské receptury Pekařské receptury

Větrník z listového těsta s jablky

Receptura

Množství Výrobek
100 % pšeničná mouka spec.
5 % Vaječná melanž tekutá
5 % Zeelandia margarín - pekařský
1,5 % sůl
1,5 % ocet
45 % voda

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 6 min. rychle

Teplota těsta: 22°C

Čas odpočinku těsta: 10 min. v chladu

Tvarování a dekorování: Prokládat 3x4x3x4 s krátkou dobou odležení v chladu, po finálním rozválení na 2,2 mm rozdělit plát, krájet čtverce o rozměru 11x11 cm. Rohy naříznout a přeložit do středu do tvaru větrníku. Plátky jablek vložit do vzniklých paprsků. Dekorujeme hrubým cukrem a skořicí. Po upečení přetřeme Palettou Neutral.

Doba a teplota pečení: 230°C, bez páry, zavřený tah, 10-12 min.

Větrník z listového těsta s jablky

Products

Vaječná melanž

Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.

Vaječná melanž

Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.