

Větrník z listového těsta s jablky
Větrník z listového těsta s jablky
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
100 % | pšeničná mouka spec. |
5 % | Vaječná melanž tekutá |
5 % | Zeelandia margarín - pekařský |
1,5 % | sůl |
1,5 % | ocet |
45 % | voda |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu, 6 min. rychle
Teplota těsta: 22°C
Čas odpočinku těsta: 10 min. v chladu
Tvarování a dekorování: Prokládat 3x4x3x4 s krátkou dobou odležení v chladu, po finálním rozválení na 2,2 mm rozdělit plát, krájet čtverce o rozměru 11x11 cm. Rohy naříznout a přeložit do středu do tvaru větrníku. Plátky jablek vložit do vzniklých paprsků. Dekorujeme hrubým cukrem a skořicí. Po upečení přetřeme Palettou Neutral.
Doba a teplota pečení: 230°C, bez páry, zavřený tah, 10-12 min.

Products
Vaječná melanž
Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.
Vaječná melanž
Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.