Pekařské receptury Pekařské receptury

Boloňské mini pizzy

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 100 % pšeničná mouka spec.
5 % Vaječná melanž pekařská
1,5 % ocet
1,5 % sůl
45 % voda
50 % Zeelandia margarín - tažný
Náplň: 100 % Bolognese
30 % šunkový salám
Dekorace: 100 % Eidam strouhaný

Příprava

Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 24°C

Čas odpočinku těsta: 5 min.

Hmotnost navážky: 35 g těsto, 15 g náplň, 5 g dekorace

Tvarování a dekorování: Provalovat 3x4x3x4. Mezi druhou a třetí laminací nechat těsto 20 min. odležet v chladu. Finální lemu těsta rozválet na výšku 2 mm. vykrájet kolečka a naplnit náplní.

Doba a teplota pečení:

I. 240°C, bez páry, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 8 min.

III. 230°C, bez páry, otevřený tah, 2 min.

Boloňské mini pizzy

Products

Bolognese

Rajčatová náplň s vyváženou sladkokyselou chutí a kořením. Vhodná jako náplň do slaných pekařských výrobků a pro přípravu pokrmů (omáčky na těstoviny, zeleninové směsi k masu apod.).