Pekařské receptury Pekařské receptury

Foccacia s piri piri

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
75% voda
4% Amore L Soft Wheat
3% Non-E Stabilizátor chleba
2,2% droždí čerstvé
2% sůl jedlá
2% olivový olej
Náplň 100% Piri piri
Dekorace 50% krájená paprika
50% strouhaný sýr

Příprava

Míchání: 6 minut pomalu, 7 minut rychle

Teplota těsta: 18 °C

Čas odpočinku těsta: 15 hodin při teplotě 4 °C

Tvarování a dekorování: Z nakynutého a 3x přeloženého těsta, vypracujeme bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem a promačkáme, aby se olej spojil s těstem. Přeneseme na plech a potřeme omáčkou Piri piri. Na závěr poklademe rajčaty, paprikami a dalšími ingrediencemi podle libosti.

Čas kynutí těsta: 40 minut

Doba a teplota pečení:
I. 280°C, s párou, zavřený tah, 8 minut
II. 230°C, bez páry, zavřený tah, 8 minut

Foccacia s piri piri

Products

Piri piri omáčka

Rajčatová omáčka s pikantní chutí chilli papriček a kousky zeleniny, příjemně nasládlá. Ideální do pikantního snackového pečiva, jako základ na pizzu nebo do omáček k masu či těstovinám.