Pekařské receptury Pekařské receptury

Pórkový quiche

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 220 g Pizza, langoše směs
90 g ZeLa Creme
90 g voda
87 g cukr
3 g sůl
Náplň 100 g pórek
120 g Debic Cream Cheese
100 g šunka
120 g Vaječná melanž
100 g strouhaný sýr
100 g Milram šlehačka 35 %

Příprava

Těsto:
Míchání: 9 min. pomalu
Čas odpočinku těsta: 30 min. v chladu
Hmotnost navážky: 450 g těsta, 640 g náplně
Pečení korpusu: Těsto vtlačíme do koláčové formy a pečeme 10 min. na 190°C, bez páry, otevřený tah. Na těsto položíme pečící papír, který zatížíte třeba fazolemi.

Náplň:
Krátce orestujte nakrájený pórek. Promíchejte společně melanž, šlehačku a Cream Cheese. Pak vmíchejte šunku, orestovaný nakrájený pórek a polovinu strouhaného sýra. Nalijte do upečeného těsta a posypte druhou polovinou sýra. Pečte dalších 35 minut na 160°C.

Pórkový quiche