Osúch
Osúch
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto | 70 | % | žitná mouka chlebová |
30 | % | pšeničná mouka spec. | |
15 | % | Amore L Staročeský kvas | |
4 | % | olej | |
3,5 | % | droždí | |
2,2 | % | sůl | |
2 | % | Stabilizátor chleba CL | |
0,3 | % | kmín | |
60 | % | voda | |
Dekorace | 50 | % | sůl posypová |
50 | % | Česneková pasta bez soli |
Příprava
Míchání: 5 min. pomalu a 3 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Navážka těsta: 200 g těsto, 8 g dekorace
Čas odpočinku těsta: 30 min.
Tvarování a dekorování: Odsadíme chlebovou placku na sázecí zařízení, dekorujeme solí a kmínem. Placky můžeme rovněž odsadit na plech a po upečení potřít česnekovou pastou.
Čas kynutí těsta: 45 minut
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 7 min.
III. 230°C, bez páry, otevřený tah, 4 min.
Products
Stabilizátor chleba CL
Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.
Amore L Staročeský kvas
Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.
Stabilizátor chleba CL
Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.
Amore L Staročeský kvas
Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.