Pikant čtverec (Nordix croissant 15)
Pikant čtverec (Nordix croissant 15)
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
100 % | Pšeničná mouka spec. |
15 % | Nordix Croissant 15 |
5 % | Droždí |
2 % | Sůl |
45 % | Voda (studená) |
42 % | ZeLa Pastry (tuk na provalování) |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu, 4 min. rychle
teplota těsto: 24°C
Čas odpočinku těsta: 10 min.
Tvarování a dekorování: Prokládat 3x3x3 (po druhé i třetí laminaci nechat 30 min. odležet v chladu), po finálním rozválení na 3 mm vykrojíme čtverce o velikosti 8x8 cm. U poloviny z nich vykrojíme ve středu kolečka. Plný a vykrojený čtverec dáme na sebe a střed naplníme 10 g pikantní náplně (Bolognese, Mays, Mexico, Pizza kečup apod.).
Čas kynutí těsta: 60 min.
Doba a teplota pečení:
I. 210°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 210°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.
III. 210°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
Products
Nordix Croissant 15
Speciální přípravek k výrobě provalovaných těst. Je dokonalým řešením jak pro výrobu čerstvých croissantů a plunder, tak i pro zamražované a předkynuté výrobky. Zvyšuje stabilitu těsta během kynutí a toleranci při zamražování, výrobkům dodává vláčnost a prodlužuje jejich trvanlivost.
Bolognese
Rajčatová náplň s vyváženou sladkokyselou chutí a kořením. Vhodná jako náplň do slaných pekařských výrobků a pro přípravu pokrmů (omáčky na těstoviny, zeleninové směsi k masu apod.).
Tažný margarín
Margarín ve formě plátů pro listová a plundrová těsta. Je poddajný, snadno se zpracovává i při ručním rozvalování těsta. Výrobky z něj mají optimální objem, jemné listování a výbornou chuť.
Nordix Croissant 15
Speciální přípravek k výrobě provalovaných těst. Je dokonalým řešením jak pro výrobu čerstvých croissantů a plunder, tak i pro zamražované a předkynuté výrobky. Zvyšuje stabilitu těsta během kynutí a toleranci při zamražování, výrobkům dodává vláčnost a prodlužuje jejich trvanlivost.