Pekařské receptury Pekařské receptury

Plundrové vícezrnné pečivo (UNI-žitná směs)

Receptura

Množství Výrobek
100 % Pšeničná mouka spec.
20 % UNI žitná směs
5 % Vaječná melanž pekařská
4 % Droždí
1,5 % Lactorex
1,5 % Sůl
55 % Voda (studená)
35 % ZeLa Pastry (tuk na provalování)

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 4  min. rychle

Teplota těsta: 24 °C

Čas odpočinku těsta: 20 min. v chladu

Tvarování a dekorování: Prokládat 3x4 s krátkou dobou odležení v chladu, po finálním rozválení na 2,5-3 mm rozdělit plát a natvarovat požadované výrobky. Místa spojů těsta potírat vodou, možno zdobit posypem. Plníme zelnou, špenátovou náplní, Bolognese atp.

Čas kynutí těsta: 30 min.

Doba a teplota pečení:

I. 220°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 220°C, bez páry, zavřený tah, 5 min.

III. 220°C, bez páry, otevřený tah, 5-7 min.

Pozn.: Pokud výrobek potíráme vejci, nezapařujeme.

 

Products

UNI žitná směs

Směs vhodná pro výrobu vícezrnných baget a cereálních plunder, neobsahuje pekařský přípravek. Těsto se dobře zpracovává na průmyslových linkách.