Pekařské receptury Pekařské receptury

Škvarková placka

Receptura

Množství Výrobek
100 % pšeničná mouka spec.
20 % Uni žitná směs
30 % škvarky
5 % droždí
1,5 % sůl
1 % Lactorex
65 % voda

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 6 min. rychle

Teplota těsta: 27°C

Čas odpočinku těsta: 10 min.

Hmotnost navážky: 80 g

Tvarování a dekorování: Škvarky přidat na konci hnětení. Po nakynutí narazit raznicí. Dekorovat solí a kmínem.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 10 min.

III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2-4 min.

Škvarková placka

Products

UNI žitná směs

Směs vhodná pro výrobu vícezrnných baget a cereálních plunder, neobsahuje pekařský přípravek. Těsto se dobře zpracovává na průmyslových linkách.