Špenátový pletenec
Špenátový pletenec
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
15% | Nordix croissant 15 | |
7% | droždí čerstvé | |
2% | sůl jedlá | |
50% | voda | |
55% | ZeLa Pastry - Plates | |
Náplň | 90% | Špenátová náplň s brokolicí |
10% | Debic Cream Cheese |
Příprava
Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle
Teplota těsta: 24°C
Čas odpočinku těsta (min.): 5
Tvarování a dekorování:
Těsto proválíme systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí laminací necháme těsto 20 min. v chladu odležet. Finální lemu rozválíme na výšku 3 mm. Připravíme si závin, který uprostřed rozřízneme a zatočíme do požadovaného tvaru.
Čas kynutí těsta (min.): 50-60
Doba a teplota pečení:
I. 210°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 min.
II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 15 min.
III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2- 4 min.
Products
Špenátová náplň s brokolicí
Hladká náplň se špenátem, brokolicí a česnekem, která se svou barvou odlišuje od ostatních. Vhodná jako náplň slaných pekařských výrobků.