Pekařské receptury Pekařské receptury

Zelný šnek se slaninou

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
60% voda
50% Zeelandia margarín - tažný
20% Uni-žitná směs
15% Nordix Croissant
6% droždí čerstvé
1,5% sůl jedlá
Náplň 75% Zelná náplň
25% anglická slanina (krájená)

Příprava

Míchání: 3 minuty pomalu, 5 minut rychle

Teplota těsta: 24 °C

Čas odpočinku těsta: 5 minut

Tvarování a dekorování: Provalovat systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí lamminací nechat těsto 20 min. v chladu odležet. Finální lemu rozválet na výšku 3 mm a šíři 40 cm. Potřít náplní, stočit do závinu, nákrájet šneky široké 3 cm.

Čas kynutí těsta: 50-60 minut

Doba a teplota pečení:
I. 230°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 minuty
II. 210°C, bez páry, zavřený tah, 9 minut
III. 210°C, bez páry, otevřený tah, 2-4 minuty

Zelný šnek se slaninou