

Sladová večka s olivovou tapenádou
Sladová večka s olivovou tapenádou
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto: | 100 | % | mouka pšeničná hladká T530 |
25 | % | Sládkovo zrno | |
4 | % | droždí čerstvé | |
2,2 | % | sůl | |
4 | % | olej | |
10 | % | dýňové semínko | |
58 | % | voda | |
Tapenáda: | 200 | g | černé olivy |
3 | ks | ančovičky v oleji | |
1 | stroužek | česnek | |
kapary | |||
citrón | |||
olivový olej |
Příprava
Těsto:
Míchání: 4 min. pomalu, 6 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Čas odpočinku těsta: 10 min.
Navážka těsta: 150 g
Tvarování a dekorování: do tvaru večky
Čas kynutí výrobku: 40 min., teplota kynárny 35°C, vlhkost 75%
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 8 min.
III. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
Tapenáda: Olivy, ančovičky, česnek, kapary a olivový olej rozmixujeme na patu. Dochutíme několika kapkami citrónové šťávy.
