Vícezrnné pečivo Vícezrnné pečivo

Sladová večka s olivovou tapenádou

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto: 100 % mouka pšeničná hladká T530
25 % Sládkovo zrno
4 % droždí čerstvé
2,2 % sůl
4 % olej
10 % dýňové semínko
58 % voda
Tapenáda: 200 g černé olivy
3 ks ančovičky v oleji
1 stroužek česnek
kapary
citrón
olivový olej

Příprava

Těsto: 

Míchání: 4 min. pomalu, 6 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Čas odpočinku těsta: 10 min.

Navážka těsta: 150 g

Tvarování a dekorování: do tvaru večky

Čas kynutí výrobku: 40 min., teplota kynárny 35°C, vlhkost 75%

Doba a teplota pečení: 

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 8 min.

III. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

Tapenáda: Olivy, ančovičky, česnek, kapary a olivový olej rozmixujeme na patu. Dochutíme několika kapkami citrónové šťávy.

Sladová večka s olivovou tapenádou