Vícezrnné pečivo Vícezrnné pečivo

Vícezrnné tmavé pečivo (Lactokorn)

Receptura

Množství Výrobek
Zápara: 15 % Lactokorn
15 % Voda (50°C)
Těsto: 100 % Pšeničná mouka spec.
30 % Zápara
4 % Zeelandia margarín-pekařský
4 % Droždí
2,2 % Sůl
1,5 % Lactorex
48 % Voda

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 30 °C

Hmotnost navážky: 60 g

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Tvarování a dekorování: Tvarovat do tvaru večky, ve 2/3 doby kynutí je možné dekorovat řezem.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.

III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2-4 min.

 

Products

Lactokorn

Univerzální vícezrnná směs, používá se ve formě zápary především pro výrobu tmavých rustikálních chlebů a tmavého cereálního pečiva, vysoký objem a výborná chuť.

Lactokorn

Univerzální vícezrnná směs, používá se ve formě zápary především pro výrobu tmavých rustikálních chlebů a tmavého cereálního pečiva, vysoký objem a výborná chuť.