Vícezrnné tmavé pečivo (Lactokorn)
Vícezrnné tmavé pečivo (Lactokorn)
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Zápara: | 15 % | Lactokorn |
15 % | Voda (50°C) | |
Těsto: | 100 % | Pšeničná mouka spec. |
30 % | Zápara | |
4 % | Zeelandia margarín-pekařský | |
4 % | Droždí | |
2,2 % | Sůl | |
1,5 % | Lactorex | |
48 % | Voda |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu, 5 min. rychle
Teplota těsta: 30 °C
Hmotnost navážky: 60 g
Čas odpočinku těsta: 20 min.
Tvarování a dekorování: Tvarovat do tvaru večky, ve 2/3 doby kynutí je možné dekorovat řezem.
Čas kynutí těsta: 45 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.
III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2-4 min.
Products
Lactokorn
Univerzální vícezrnná směs, používá se ve formě zápary především pro výrobu tmavých rustikálních chlebů a tmavého cereálního pečiva, vysoký objem a výborná chuť.
Lactokorn
Univerzální vícezrnná směs, používá se ve formě zápary především pro výrobu tmavých rustikálních chlebů a tmavého cereálního pečiva, vysoký objem a výborná chuť.