Rajská polévka s těstovinami
Rajská polévka s těstovinami
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
200 g | Rajčatový protlak |
1.500 g | Voda |
100 g | Pšeničná mouka hladká |
80 g | Tuk |
100 g | Cibule |
50 g | Těstoviny "hrubé drobení" |
Pepř, sůl, cukr, polévkové koření |
Příprava
V hrnci rozehřejeme tuk, cibuli nakrájenou na jemno osmažíme do zlatova. Přidáme rajčatový protlak a orestujeme, zaprášíme moukou, přilijeme vodu (nebo vývar) a rozmícháme metlou, aby se netvořily hrudky. Vaříme za občasného míchání alespoň 15 min. Můžeme přecedit, aby byla polévka hladká. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a polévkovým kořením. Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě, poté scedíme a prolijeme studenou vodou. Podáváme jako zavářku do polévky.
|