Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Vývar s vaječným svítkem

Receptura

Množství Výrobek
Vývar: 500 g hovězí kosti
200 g hovězí ořez
3600 g voda
200 g kořená zelenina
sůl, pepř, nové koření, bobkový list
Vaječný svítek: 600 g vaječný bílek
300 g vaječný žloutek
400 g polohrubá mouka
200 g šunka
sůl, pepř, čerstvá petrželka

Příprava

Vývar: Omyté kostli vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu. Teplotu snížíme, osolíme, přidáme koření a necháme hodinu vařit. Přidáme omytý ořez a vaříme další hodinu. Vložíme očištěnou, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme do měkka. Vývar přecedíme. Uvařené maso a zeleninu nakrájíme na kostičky. Dochutíme solí a pepřem.

Vaječný svítek: Bílek ušleháme do pevného sněhu. Přidáme ostatní suroviny a zlehka promícháme. Plech vystříkáme odlučovací emulzí CARLEX®, směs do něj vylijeme a rovnoměrně roztáhneme do stran. Pečeme při 160°C cca 15-20 min. Svítek necháme vychladnout a poté nakrájíme na malé kostky, které přidáváme do polévky při výdeji.

Vývar s vaječným svítkem

Products

Vaječný žloutek

Pasterovaný tekutý vaječný žloutek s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným žloutkům, použitelný v cukrářské výrobě, do třených těst a některých sladkých jídel.

Vaječný žloutek

Pasterovaný tekutý vaječný žloutek s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným žloutkům, použitelný v cukrářské výrobě, do třených těst a některých sladkých jídel.