Vývar s vaječným svítkem
Vývar s vaječným svítkem
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Vývar: | 500 g | hovězí kosti |
200 g | hovězí ořez | |
3600 g | voda | |
200 g | kořená zelenina | |
sůl, pepř, nové koření, bobkový list | ||
Vaječný svítek: | 600 g | vaječný bílek |
300 g | vaječný žloutek | |
400 g | polohrubá mouka | |
200 g | šunka | |
sůl, pepř, čerstvá petrželka |
Příprava
Vývar: Omyté kostli vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu. Teplotu snížíme, osolíme, přidáme koření a necháme hodinu vařit. Přidáme omytý ořez a vaříme další hodinu. Vložíme očištěnou, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme do měkka. Vývar přecedíme. Uvařené maso a zeleninu nakrájíme na kostičky. Dochutíme solí a pepřem.
Vaječný svítek: Bílek ušleháme do pevného sněhu. Přidáme ostatní suroviny a zlehka promícháme. Plech vystříkáme odlučovací emulzí CARLEX®, směs do něj vylijeme a rovnoměrně roztáhneme do stran. Pečeme při 160°C cca 15-20 min. Svítek necháme vychladnout a poté nakrájíme na malé kostky, které přidáváme do polévky při výdeji.
Products
Vaječný žloutek
Pasterovaný tekutý vaječný žloutek s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným žloutkům, použitelný v cukrářské výrobě, do třených těst a některých sladkých jídel.
Vaječný žloutek
Pasterovaný tekutý vaječný žloutek s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným žloutkům, použitelný v cukrářské výrobě, do třených těst a některých sladkých jídel.