Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Slané profiterolky s lososem

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto: 34 g Sansa
55 g voda
10 g olej
Krém: 250 g Debic Cream Cheese
50 g uzený losos
2 g kopr
limetková šťáva

Příprava

Těsto: Směs s vodou mícháme lyrou 3 minuty na 1. rychlostní stupeň, 1 min. před koncem přilijeme olej, promícháme a mícháme ještě 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Hladkou špičkou stříkáme na plech malé kuličky. Pečeme při 190-210°C po dobu 25-35 min.

Krém: Uzeného lososa nameleme nahrubo a smícháme s krémovým sýrem. Dochutíme koprem a šťávou z limetky, promícháme.

Kompletace: Vychlazené profiterolky prokrojíme a pomocí trezírovacího sáčku naplníme pomazánkou. Dozdobíme lososem a koprem.

(Suroviny na 10 ks)

Slané profiterolky s lososem