Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Špekové knedlíky

Receptura

Množství Výrobek
900 g Kostky do houskových knedlíků
750 g Uzený bůček
300 g Vaječná melanž
750 g Mléko
300 g ZeLa Cooking
500 g Pšeničná mouka polohrubá
Muškátový květ, sůl, petrželová nať

Příprava

Bůček nakrájíme na kostky, orestujeme a dáme do mísy. Přidáme kostky do knedlíků, mléko a vaječnou melanž. Dobře promícháme. Osolíme, přidáme muškátový květ a nasekanou petrželovou nať. Necháme chvíli odležet. Poté ještě promísíme s moukou. Mokrýma rukama těsto tvarujeme do tvaru kuliček, vložíme do osolené vařící vody a zamícháme. Vaříme 20-25 min., dokud nevyplavou. Knedlíky podáváme jako hlavní jídlo se zelím, nebo jako přílohu k hlavním jídlům.

Špekové knedlíky