Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Alpské buchty

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 1000 g Alpský knedlík
460 g voda
60 g ZeLa Delikatess
40 g droždí čerstvé (nebo 10 g droždí instantní)
Náplň: 600 g Švestková povidla Premium

Příprava

Všechny suroviny mícháme hákem cca 8 min. na 1. stupeň, po zamíchání necháme 10 min. odpočinout. Těsto rozdělíme na 50 g kousky, každý plníme 20 g povidly, skládáme do plechu těsně vedle sebe (do GN1/1 5 x 8 kusů) a necháme nakynout. Pečeme v troubě nebo v konvektomatu, doba pečení cca 25 minut při 160°C.

(Suroviny na 30 ks)

Alpské buchty

Products

Povidla

Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.

Alpský knedlík

Směs pro přípravu sladkého kynutého knedlíku (známého jako Germknödel), buchet nebo vdolků.

Univerzální margarín

Margarín pro komplexní využití v cukrářské i gastronomické výrobě. Pro přípravu krémů, šlehaných hmot, náplní či lehkých pomazánek. Má výbornou chuť, nášleh i stabilitu.