Alpský knedlík
Alpský knedlík
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto: | 1000 g | Alpský knedlík |
480 g | Voda (vlažná) | |
40 g | Droždí (čerstvé) | |
Náplň: | 350 g | Švestková povidla |
Krém: | 350 g | Presta Vanilla |
350 g | Debic Duo | |
180 g | Voda | |
Posyp: | 70 g | Maková náplň instantní |
Příprava
Těsto: Všechny suroviny mícháme hákem cca 8 min. na 1. stupeň, po zamíchání necháme 10 min. odpočinout. Těsto rozdělíme na 7 dílů, naplníme povidly a necháme nakynout. Vaříme ve vroucí vodě nebo v páře 15-18 min.
Krém: Suroviny dáme do hrnce, rozmícháme metlou a za stálého míchání přivedeme k varu.
Knedlík podáváme přelitý krémem a posypaný suchou makovou náplní.
(Suroviny na 7 ks)
Products
Povidla
Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.
Alpský knedlík
Směs pro přípravu sladkého kynutého knedlíku (známého jako Germknödel), buchet nebo vdolků.
Presta
Hotová náplň pro plnění pekařských a cukrářských výrobků nebo jako náplň do knedlíků. Termostabilní, lze zamrazit, dlouhá trvanlivost ve výrobku. Lze kombinovat se šlehačkami, rostlinnými krémy i margaríny.
Maková náplň instantní
Instantní směs pro výrobu makové náplně. Smíchává se s vodou, popř. i strouhankou. S úspěchem lze použít i jako posyp.