

Bramborové knedlíky s povidly
Bramborové knedlíky s povidly
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto: | 1000 g | Bramborové těsto |
1000 g | voda | |
Náplň: | 1000 g | Švestková povidla |
strouhanka, máslo, moučkový cukr |
Příprava
Do kotlíku dáme studenou vodu, přidáme směs a vše promícháme. Těsto vyválíme do válečku. Z něj krájíme cca 50 g kolečka, která trochu rozmáčkneme a plníme 25 g povidel. Zabalíme do kuličky. Vaříme ve vodě nebo v páře 12 minut. Strouhanku osmahneme na rozehřátém tuku dozlatova. Knedlíky podáváme sypané strouhankou, cukrem a přelité máslem.

Products
Povidla
Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.
Bramborové těsto
Instantní směs pro výrobu těst na bramborové knedlíky, taštičky, šišky apod. v prvotřídní kvalitě s vysokým obsahem bramborových vloček.