Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Bramborové knedlíky s povidly

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 1000 g Bramborové těsto
1000 g voda
Náplň: 1000 g Švestková povidla
strouhanka, máslo, moučkový cukr

Příprava

Do kotlíku dáme studenou vodu, přidáme směs a vše promícháme. Těsto vyválíme do válečku. Z něj krájíme cca 50 g kolečka, která trochu rozmáčkneme a plníme 25 g povidel. Zabalíme do kuličky. Vaříme ve vodě nebo v páře 12 minut. Strouhanku osmahneme na rozehřátém tuku dozlatova. Knedlíky podáváme sypané strouhankou, cukrem a přelité máslem.

Bramborové knedlíky s povidly

Products

Povidla

Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.

Bramborové těsto

Instantní směs pro výrobu těst na bramborové knedlíky, taštičky, šišky apod. v prvotřídní kvalitě s vysokým obsahem bramborových vloček.