Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Dukátové buchtičky se šodó

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 2000 g Alpský knedlík
940 g voda
120 g ZeLa Delikatess
80 g droždí
Krém: 1000 g Presta Vanilla
1000 g Debic Duo
500 g voda

Příprava

Těsto: Všechny suroviny mícháme hákem 5 minut na 1. stupeň. Těsto necháme odpočinout a nadělíme na malé kousky, které vyskládáme do pomazaného plechu. Pečeme 20 minut při 165°C.

Krém: Suroviny dáme do hrnce, metlou promícháme a necháme přejít varem.

Na jednu porci dáme 300g buchtiček a 250g vanilkového krému.

Dukátové buchtičky se šodó

Products

Alpský knedlík

Směs pro přípravu sladkého kynutého knedlíku (známého jako Germknödel), buchet nebo vdolků.

Presta

Hotová náplň pro plnění pekařských a cukrářských výrobků nebo jako náplň do knedlíků. Termostabilní, lze zamrazit, dlouhá trvanlivost ve výrobku. Lze kombinovat se šlehačkami, rostlinnými krémy i margaríny.