

Kynuté knedlíky s borůvkovou omáčkou
Kynuté knedlíky s borůvkovou omáčkou
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto: | 1500 g | Alpský knedlík |
735 g | voda | |
60 g | droždí | |
Omáčka: | 1000 g | Frutafill borůvkový |
500 g | voda |
Příprava
Těsto: Všechny suroviny mícháme hákem cca 5 min. na 1. stupeň, po zamíchání necháme 10 min. odpočinout. Těsto rozdělíme na 70g dílky uděláme bulky a necháme nakynout. Vaříme ve vroucí vodě nebo v páře 15 minut.
Přeliv: Suroviny dáme do hrnce, rozmícháme metlou a za stálého míchání přivedeme k varu. Knedlík podáváme přelitý omáčkou.
Suroviny na 10 porcí (1 porce: 3 ks knedlíků a 150 g omáčky).

Products
Alpský knedlík
Směs pro přípravu sladkého kynutého knedlíku (známého jako Germknödel), buchet nebo vdolků.