Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Smažený jogurtový knedlík s vanilkovým krémem

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 1000 g Jogurtové těsto
700 g voda (studená)
Krém: 1000 g mléko
90 cukr
50 Pudingpor

Příprava

Těsto: Směs smícháme s vodou, mícháme lyrou na první stupeň šlehacího stroje po dobu 2 minut a necháme 5 minut odpočinout. Z těsta vyválíme kuličky, které smažíme v rozehřátém oleji (170°C) cca 5 minut.

Krém: Do hrnce nalijeme 2/3 mléka, cukr a dáme vařit, v 1/3 mléka rozmícháme puding. Až se bude mléko vařit, nalijeme rozmíchaný puding a necháme 2 minuty provařit.

Smažený jogurtový knedlík s vanilkovým krémem

Products

Jogurtové těsto

Instantní bramborová směs s přídavkem jogurtu pro výrobu sladkých knedlíků.

Pudingpor

Instantní směs pro přípravu klasického vařeného pudinku s vanilkovou příchutí.