Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Boloňské těstoviny

Receptura

Množství Výrobek
600 g Bolognese
300 g voda
900 g Penne semolínové
500 g hovězí maso (mleté)
300 g kořenová zelenina
100 g cibule
50 g olej
sůl, pepř, česnek

Příprava

Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na menší kostky nebo nudličky. V hrnci rozehřejeme olej a na něm orestujeme cibuli, kořenovou zeleninu a najemno posekaný česnek. Přidáme mleté maso, orestujeme a chvíli podusíme. Zeleninovou směs Bolognese smícháme s vodou a přidáme k masu a zelenině. Dochutíme dle potřeby solí, pepřem. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté scedíme. Podáváme je přelité zeleninovou směsí.

Boloňské těstoviny

Products

Bolognese

Rajčatová náplň s vyváženou sladkokyselou chutí a kořením. Vhodná jako náplň do slaných pekařských výrobků a pro přípravu pokrmů (omáčky na těstoviny, zeleninové směsi k masu apod.).