Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Hovězí guláš

Receptura

Množství Výrobek
400 g Zeleninový základ na lečo
1.500 g voda
1.000 g hovězí maso (přední, kližka)
180 g mouka
100 g tuk
400 g cibule
sůl, pepř černý mletý, kmín, majoránka, paprika, česneková pasta bez soli

Příprava

V hrnci necháme rozehřát tuk, přidáme nakrájenou cibuli a kmín a restujeme do tmavé barvy. Přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Po orestování zasypeme paprikou, zamícháme a přidáme základ na lečo. Podlijeme vodou a maso necháme dusit do změknutí (1,5-3 hod. dle stáří a druhu masa). Po uvaření maso vyjmeme děrovanou naběračkou. Ve vodě rozmícháme mouku a dle potřeby omáčku zahustíme. Ochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou. Podáváme s chlebem nebo knedlíky.

Products

Zeleninový základ na lečo

Hotová zeleninová směs na rajčatovém základě s většími kousky zeleniny, určená pro přípravu leča, masa na zelenině, masové směsi na topinky apod.