Hovězí guláš
Hovězí guláš
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
400 g | Zeleninový základ na lečo |
1.500 g | voda |
1.000 g | hovězí maso (přední, kližka) |
180 g | mouka |
100 g | tuk |
400 g | cibule |
sůl, pepř černý mletý, kmín, majoránka, paprika, česneková pasta bez soli |
Příprava
V hrnci necháme rozehřát tuk, přidáme nakrájenou cibuli a kmín a restujeme do tmavé barvy. Přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Po orestování zasypeme paprikou, zamícháme a přidáme základ na lečo. Podlijeme vodou a maso necháme dusit do změknutí (1,5-3 hod. dle stáří a druhu masa). Po uvaření maso vyjmeme děrovanou naběračkou. Ve vodě rozmícháme mouku a dle potřeby omáčku zahustíme. Ochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou. Podáváme s chlebem nebo knedlíky.
Products
Zeleninový základ na lečo
Hotová zeleninová směs na rajčatovém základě s většími kousky zeleniny, určená pro přípravu leča, masa na zelenině, masové směsi na topinky apod.