Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Máslový řízek s bramborovou kaší

Receptura

Množství Výrobek
Řízek: 1000 g vepřové maso
200 g veka
200 g mléko
70 g vaječná melanž (vaječný bílek)
30 g sůl
100 g máslo
15 g citronová kůra
mouka, mletý pepř
Kaše: 500 g Bramborová kaše s mlékem
2250 g voda (75-80°C)
250 g Milram šlehačka 35%
50 g ZeLa Delikatess
50 g jarní cibulka

Příprava

Vepřové maso umeleme najemno s vekou namočenou v mléce. Osolíme a okořeníme, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, melanž (bílky) a směs důkladně promícháme. Z vymíchané masové hmoty tvarujeme oválné řízky silné asi 1 cm, obalíme v mouce a vložíme do tukem vytřeného pekáče. Na každý řízek položíme plátek másla. Zapečeme při větší teplotě, po zapečení zastříkneme vodou, přikryjeme poklicí a pečeme za občasného přelévání vzniklou šťávou.

V pánvi rozpustíme tuk, přidáme na kolečka nakrájenou cibulku a orestujeme. Poté přilijeme šlehačku a necháme jí projít varem. Horkou vodu smícháme s připravenou cibulkou a šlehačkou, přidáme směs na kaši a zlehka metlou promícháme. Necháme 2 minuty odstát a znovu promícháme.

Máslový řízek s bramborovou kaší

Products

Bramborová kaše s mlékem

Instatní kompletní směs na bramborovou kaši. Směs obsahuje sušené mléko, ředí se pouze s vodou, dobře drží svou konzistenci.