Máslový řízek s bramborovou kaší
Máslový řízek s bramborovou kaší
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Řízek: | 1000 g | vepřové maso |
200 g | veka | |
200 g | mléko | |
70 g | vaječná melanž (vaječný bílek) | |
30 g | sůl | |
100 g | máslo | |
15 g | citronová kůra | |
mouka, mletý pepř | ||
Kaše: | 500 g | Bramborová kaše s mlékem |
2250 g | voda (75-80°C) | |
250 g | Milram šlehačka 35% | |
50 g | ZeLa Delikatess | |
50 g | jarní cibulka |
Příprava
Vepřové maso umeleme najemno s vekou namočenou v mléce. Osolíme a okořeníme, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, melanž (bílky) a směs důkladně promícháme. Z vymíchané masové hmoty tvarujeme oválné řízky silné asi 1 cm, obalíme v mouce a vložíme do tukem vytřeného pekáče. Na každý řízek položíme plátek másla. Zapečeme při větší teplotě, po zapečení zastříkneme vodou, přikryjeme poklicí a pečeme za občasného přelévání vzniklou šťávou.
V pánvi rozpustíme tuk, přidáme na kolečka nakrájenou cibulku a orestujeme. Poté přilijeme šlehačku a necháme jí projít varem. Horkou vodu smícháme s připravenou cibulkou a šlehačkou, přidáme směs na kaši a zlehka metlou promícháme. Necháme 2 minuty odstát a znovu promícháme.
Products
Bramborová kaše s mlékem
Instatní kompletní směs na bramborovou kaši. Směs obsahuje sušené mléko, ředí se pouze s vodou, dobře drží svou konzistenci.