Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Pštrosí vejce s bramborovou kaší

Receptura

Množství Výrobek
Vejce: 600 g vepřová plec
450 g hovězí ořez
120 g cibule
150 g rohlíky polosuché
150 ml mléko
60 g vaječná melanž (vaječné bílky)
75 g strouhanka
10 ks vařená vejce
pepř, sůl
Kaše: 1000 g Bramborová kaše s mlékem
5000-5500 g voda (75-80°C)
100 g ZeLa Delikatess

Příprava

Pštrosí vejce: Maso opláchneme a nameleme na jemno. Cibuli nakrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme v mléce. Namleté maso smícháme s cibulí, rohlíky, vejci, strouhankou, solí a pepřem. Směs rozdělíme na 10 ks po cca 150 g. Z každého kusu vytvoříme placku, do středu vložíme vařené vejce, zabalíme jej do kuličky a obalíme ve strouhance. Vejce vkládáme na plech, přidáme trochu vody a pečeme při 160°C cca 30 min. Bělem pečení přeléváme výpekem.

Kaše: V horké vodě rozpustíme ZeLa Delikatess a smícháme se směsí na bramborovou kaši. Zlehka metlou promícháme, necháme 2 min. odstát a znovu zamícháme.

Pštrosí vejce s bramborovou kaší

Products

Bramborová kaše s mlékem

Instatní kompletní směs na bramborovou kaši. Směs obsahuje sušené mléko, ředí se pouze s vodou, dobře drží svou konzistenci.

Vařená vejce

Vařená, loupaná čerstvá slepičí vejce ve slaném nálevu, vhodná na výrobu salátů, oblohy i hotových jídel.

Vařená vejce

Vařená, loupaná čerstvá slepičí vejce ve slaném nálevu, vhodná na výrobu salátů, oblohy i hotových jídel.