Svíčková s karlovarským knedlíkem
Svíčková s karlovarským knedlíkem
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Maso: | 1500 g | hovězí zadní maso |
100 g | slanina | |
100 g | tuk | |
200 g | kořenová zelenina | |
100 g | cibule | |
300 g | Milram šlehačka 35% | |
pšeničná hladká mouka | ||
sůl, divoké koření, cukr, citron, hořčice | ||
Knedlíky: | 680 g | veka |
600 g | mléko | |
80 g | vaječný žloutek | |
160 g | vaječný bílek | |
110 g | pšeničná hrubá mouka | |
15 g | petrželová nať | |
20 g | sůl |
Příprava
Maso: Hovězí protkneme slaninou a osolíme. V hrnci rozehřejeme tuk, maso na tuku ze všech stran opečeme a poté vyjmeme z hrnce. Do hrnce vložíme očištěnou, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a koření a restujeme. Přidáme cibuli, na kolečka nakrájený citron a zbylou slaninu nakrájenou na kostičky a vše orestujeme. Na závěr přidáme lžíci horčice, zamícháme, vložíme maso a podlijeme. Pod poklicí dusíme do měkka. Během pečení (dušení) maso otáčíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. Maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme, šťávu zahustíme moukou a zvolna vaříme 20 min. Během varu přidáme šlehačku. Omáčku dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou.
Knedlíky: Tvrdší veku nakrájíme na kostky, pokropíme částí mléka a necháme vsáknout. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, osolíme, přidáme mouku a nasekanou petrželku. Bílek vyšleháme do sněhu. Do navlhčených kostek přidáme směs se žloutky, promícháme a poté zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Hotové těsto dáme na potravinářskou folii, stočíme do válečku a zvolna vaříme ve vodě nebo v páře 20 min.
Products
Vaječný bílek
Pasterovaný tekutý vaječný bílek, se stabilizovanou šlehatelností, určený především pro výrobu cukrářských výrobků.
Vaječný bílek
Pasterovaný tekutý vaječný bílek, se stabilizovanou šlehatelností, určený především pro výrobu cukrářských výrobků.