Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Těstoviny s krevetami

Receptura

Množství Výrobek
200 g těstoviny
200 g krevetky
100 g Piri piri omáčka
50 g Rajčatový protlak
50 ml bílé víno
olivový olej, česnek, feferonka, parmazán

Příprava

Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Na rozehřátou pánev nalijeme olivový olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a feferonku a necháme chvíli macerovat. Přidáme očištěné krevetky, osolíme, opepříme a orestujeme. Zalijeme vínem a necháme ho svařit. Přidáme protlak a omáčku, naředíme vodou z těstovin a necháme projít varem. Uvařené těstoviny přidáme k omáčce a promícháme.

Těstoviny s krevetami

Products

Rajčatový protlak

Rajčatový protlak, bez cukru, pouze lehce ochucený solí. Vhodný k přípravě a dochucení pokrmů.

Piri piri omáčka

Rajčatová omáčka s pikantní chutí chilli papriček a kousky zeleniny, příjemně nasládlá. Ideální do pikantního snackového pečiva, jako základ na pizzu nebo do omáček k masu či těstovinám.