Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Uzené maso s chlupatými knedlíky a červeným zelím

Receptura

Množství Výrobek
Maso: 2000 g Uzené maso
Knedlíky: 1000 g Chlupaté knedlíky
250 g brambory
1500 g voda (studená)
Zelí: 1350 g zelí kysané
300 g voda
75 g tuk
30 g hladká mouka
120 g cibule
sůl, cukr, kmín

Příprava

Maso: Uzené maso uvaříme a krájíme na 100 g porce

Knedlíky: Směs na knedlíky smícháme s vodou a nastrouhanými bramborami a necháme odležet. Knedlíky tvarujeme pomocí lžíce, vkládáme je do osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou, dle velikosti 8-12 min. Uvařené knedlíky vyndáme do studené vody.

Zelí: Zelí zalijeme vodou, přidáme kmín a necháme vařit. Na tuku osmažíme na jemnou nakrájenou cibuli do růžova, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Zelí uvařené do poloměkka zahustíme jíškou a necháme provařit. Dochutíme solí a cukrem.

Uzené maso s chlupatými knedlíky a červeným zelím

Products

Chlupaté knedlíky

Kompletní směs pro výrobu tradičních českých „chlupatých“ knedlíků.