

Uzené maso s chlupatými knedlíky a červeným zelím
Uzené maso s chlupatými knedlíky a červeným zelím
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Maso: | 2000 g | Uzené maso |
Knedlíky: | 1000 g | Chlupaté knedlíky |
250 g | brambory | |
1500 g | voda (studená) | |
Zelí: | 1350 g | zelí kysané |
300 g | voda | |
75 g | tuk | |
30 g | hladká mouka | |
120 g | cibule | |
sůl, cukr, kmín |
Příprava
Maso: Uzené maso uvaříme a krájíme na 100 g porce
Knedlíky: Směs na knedlíky smícháme s vodou a nastrouhanými bramborami a necháme odležet. Knedlíky tvarujeme pomocí lžíce, vkládáme je do osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou, dle velikosti 8-12 min. Uvařené knedlíky vyndáme do studené vody.
Zelí: Zelí zalijeme vodou, přidáme kmín a necháme vařit. Na tuku osmažíme na jemnou nakrájenou cibuli do růžova, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Zelí uvařené do poloměkka zahustíme jíškou a necháme provařit. Dochutíme solí a cukrem.

Products
Chlupaté knedlíky
Kompletní směs pro výrobu tradičních českých „chlupatých“ knedlíků.