Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Vaječná omeleta

Receptura

Množství Výrobek
150 g Míchaná vejce
máslo, šunka, sýr

Příprava

Do rozehřáté pánve kápneme olej a přidáme máslo, necháme rozpustit a vlijeme vajíčka. Ty vařečkou od kraje stahujeme ke středu a prázdné místo nakloněním pánve zalijeme. Postup opakujeme, než se vajíčka téměř celé zatáhnou. Omeleta by měla být nadýchaná. Na omeletu položíme nakrájenou šunku a strouhaný sýr. Pomocí obracečky omeletu v jedné třetině přehneme a sesuneme na okraj pánve a z pánve překlopíme na talíř.

Vaječná omeleta

Products

Míchaná vejce

Tekutá homogenizovaná pasterovaná vaječná melanž s přídavkem smetany, ochucená solí a kořením, pro přípravu míchaných vajec.

Míchaná vejce

Tekutá homogenizovaná pasterovaná vaječná melanž s přídavkem smetany, ochucená solí a kořením, pro přípravu míchaných vajec.